روماتولوژیست یا فوق تخصص روماتولوژی ، پزشکی است که پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی(حدود ۷ سال ) و دوره تخصص بیماریهای داخلی (۴ سال) در رشته فوق تخصصی روماتولوژی (۲ سال) آموزش دیده ودر زمینه تشخیص ودرمان این بیماریها مهارت لازم را کسب می نماید.
روماتولوژیست در زمینه های زیر فعالیت می کند:
بیماری های مفصلی
بیماری های دیسک ستون مهره ها
مشکلات خارج مفصلی
بیماری های استخوان
بیماری های ستون فقرات (التهابی و غیر التهابی)
بیماری های بافت همبند و عضله
دامنه علم روماتولوژی بسیار وسیع است. شیوع این بیماری ها در مطالعات جهانی حدود ۴۰-۳۰ درصد می باشد. در ایران شیوع این بیماری در جامعه شهری ۹/۴۱ درصد و در جامعه روستایی ۶۶ درصد برآورد شده است
اصطلاح روماتیسم ،به یک بیماری خاص و مشخص مربوط نمی شود، بلکه یک اصطلاح رایج برای انواع بیماریهایی است که باعث درد ، تورم، خشکی و محدودیت حرکت در مفاصل ، استخوان ها ، تاندون ها ، رباط ها و عضلات میشوند.
سلام خانم دکتر عزیز،
سوالی از خدمتتون داشتم،ممنون میشم راهنماییم کنید،،
من خانمی بیست وسه ساله هستم با دو فرزند دو وچهارساله،یک ماه قبل آزمایش خون چکاپ کامل دادم،جواب آزمایش روماتیسمم مثبت بود، ۳۷ بود،
اما درد مفاصل شدید ندارم،
تنها حالتهای من که از نظرم غیر عادیست،ورم دستام که وقت وبی وقت پیش میاد بخصوص در دست راستم که فعالیت بیشتری دارم،بدن در در مفاطل زانو وکتف وانگشتای پا وکمرم وگاهی گردن که با فعالیت های روزانه وعادی هرمادر کمی بیشتر میشه اما درد شدید نیست،انگار به شدت خسته ام،بخصوص صبح ها،و وقتی ناراحتم وعصبی شبها در خواب فک پایینم قفل میکنه وحرکتش سخته،آیا من نیاز به پی گیری ودرمان دارم یا اینا علایم روماتیسم نیست ؟
اجرتون با خدا،ممنونم